Kétféleképpen lehet masszírozni, az egyikben felfrissülve távozik a vendég, a másikban pedig újjászületve.

Mindkettő pozitív hatással bír a hangulatodra és a testi érzetedre egyaránt. Azonban ezek mélysége eltérő mértékben mutatkoznak meg. Az óriási különbség mégis abban rejlik, hogy mi masszőrök mekkora figyelmet szentelünk a vendégének.

Milyen az, amikor tudatosan dolgozik a masszőr?

3+1 lépés, melyben a masszírozás jótékony hatásait biztosan megtapasztalod

 1. Az első lépésben egy igényes és megfelelően fertőtlenített környezetben várlak.
 2. A kezelés megkezdése előtt konzultálunk a testi, lelki fájdalmaidról, mindennapi frusztráltságaidról. A beszélgetés során kialakul egyfajta bizalom közöttünk.
 3. Ellazulás, mert megteremtem azt a teret, amelyben biztonságban érzed magad és megpihenhet a tested és a lelked is.
 4. Talpmasszázs közben tudatos figyelmet szentelek a vendégeim rezdüléseinek, az alkalmazott masszázs technikáját és erősségét a Te komfort érzetedhez igazítom, szükségképpen olykor-olykor érintve a fádalomhatárt is.

A frissítő talpmasszázsnak a reflexzónák sorrendjében kedvező hatásai már több ezer éve ismertek 

Különösen a talp masszírozása jelentős figyelmet igényel, hiszen a talpon levő meghatározott zónák, úgynevezett reflexpontok egy-egy testrésszel vagy szervvel állnak összeköttetésben. A páros szervek – például a tüdő vagy a vese – vetülete mindkét talpon megtalálható, a szív értelemszerűen a bal talppal, míg a máj a jobb talppal áll kapcsolatban.  

A talpon levő zónák ritmikus hosszanti vagy körkörös mozdulatokkal való stimulálása befolyásolja a szervek működését.

A talpak reflexpontjain keresztül a szervek működésének állapotáról hasznos információk tapinthatóak ki, a problémás területekről, a kedvezőtlenül funkcionáló szerveinkről. Ez tájékoztatásul szolgál Nekünk: szakembereknek.

A talpmasszázs nem helyettesíti a nyugati orvoslás diagnosztizálását, viszont nagyon hasznos visszajelzések érezhetőek a test állapotát illetően. A talp a pontjain keresztül információt közölhet olyan szervi problémákról, melyek még nem mutathatóak ki orvosi szűrésekkel.

A finom és különböző erősségű nyomó mozdulatok irányváltoztatásával lassítani, vagy fokozni lehetséges az adott szerv működését. Ezért is fontos az információáramlás nemcsak a reflexpontok és a hozzá tartozó szervek, hanem a masszőr és a vendége között is. Ha a vendégem fájdalmat érez egy reflexpont finom érintése során, akkor valamilyen probléma áll fenn a szerv alul- vagy túlműködésével kapcsolatban.

Milyen hatással bír a reflex frissítő talpmasszázs az egészség megőrzése vagy visszaállítása szempontjából?

 • erősíti az immunrendszert
 • enyhíti a gyomorpanaszokat
 • nyugtatja az idegrendszert
 • kiegyenlíti az energia áramlását
 • természetes fájdalomcsillapító hatása van
 • csökkenti az allergiás tüneteket
 • nyugodtabb alvást biztosít
 • stimulálja a hormontermelő mirigyek működését
 • segíti a szervezet méregtelenítését
 • hat a vérnyomás kiegyensúlyozására

Legyen szó egy rövidebb frissítő talpmasszázsról, egy hosszabb frissítő talpmasszázs a reflexzónák sorrendjében, vagy egy talpcsakra harmonizáló masszázsról, minden esetben nagy koncentrációt és gyakorlatot igénylő kezelésről van szó, hiszen a talp érzékeny testrésze az embernek, és jelentős szereppel bír, hiszen megtartja az ember testének egészét, arról nem is beszélve, hogy minden szervünkkel összeköttetésben áll. Tudni érdemes, hogy a talpmasszázs során a lábfej is átmasszírozásra kerül, így lesz teljes az újjászületés érzete.

Professzionális masszőrként közel 10éves gyakorlattal, szaktudással és odafigyeléssel igyekszem a lehető legtöbbet megtenni vendégeim „jóllétéért”.

Ha azon morfondírozol, hogy milyen típusú masszázsra érdemes bejelentkezned, akkor elsősorban a reflexológiás talpmasszázst ajánlom, mert az immunerősítő hatása segít a betegségek megelőzésében is, ez pedig hatalmas előnyt jelent a mai rohanó világunkban.

A reflexológiás talpmasszázs jótékony hatásai akkor érvényesülnek a legjobban, ha az ember rendszeresen ellátogat a MagnetWellness Stúdióba. Orvosi kezelés mellett kiegészítő terápiaként is nyugodt szívvel ajánlom, megtámogatja a gyógyulás folyamatát.