Az újévi fogadalmak betarthatóságának titka…

Te is közéjük tartozol?

Nagyon sokan tesznek január elsején a testsúlyukkal, alakjukkal, fogyással kapcsolatos fogadalmakat magukban –  De vajon miért van az, hogy a kezdeti lelkesedés ellenére, az idő előrehaladtával a legtöbben mégis kudarcot vallanak?

A titok nyitja nem feltétlenül a betartás módjában rejlik

…bár a kitartás is nagyon-nagyon fontos,
hanem a fogadalomban magában!

Tehát nem mindegy, hogy pontosan mit fogadsz meg! A legtöbben irreális, megfoghatatlan célokat tűznek ki maguk elé, például, hogy 2021-ben lefogyok, nyárra bombanő leszek, 2021-ben elkezdek edzeni… aztán, ahogy az eredmények elmaradnak, és az idő telik, egyre jobban „letérnek az útról”, és feladják.

Ne akard egyből megváltani a világot

Fogadj meg elérhetőbb, konkrét célokat! Haladj inkább kicsi, de elérhető lépésekben!

 

Mik a jó fogadalmak? Például:

  • Januárban elmegyek az edzőterembe, veszek egy 10 alkalmas bérletet, és lejárom!
  • Az új évben lefutok egyben 5 km-t.
  • Veszek egy kézi súlyzót, és minden kedden este fél órát tornázok otthon.
  • Mostantól odafigyelek az étkezésre, messziről elkerülöm cukros péksüteményeket, és egy héten csak két nap fogok nassolni.
  • Ezután esténként 6 óra után már nem eszem, az étkezéseket megoldom előtte. (Pl. Ha sokáig dolgozom, tisztességesen ebédelek, vacsorára hazafelé megeszek egy otthonról vitt, egészséges szendvicset.)

fogyokura

Ezek könnyebben kivitelezhetőek, mert mind konkrétumokat tartalmaznak. A cél pontosan le van írva, számszerűsítve van. És ha megcsinálod, egyből sikerélményed lesz (látni fogod akár a ruhád méretein, vagy a mérlegen), ami további lépésekre motivál!

Így lépésről lépésre tűzhetsz ki magad elé kisebb célokat, amiket viszont mindig elérsz, a végeredmény pedig sokkal látványosabb lesz – csinosabb, feszesebb alak, és ami a legfontosabb: nagyobb elégedettség és önbizalom!

Boldog és Sikeres Új Évet kívánunk!

Nézd meg az alakformáláshoz ajánlott termékeinket: ITT

Farkas Évi

Farkas Évi

Munkám és hivatásom, hogy a test és a lélek harmóniáját megteremtsem és a hozzám fordulók a segítségemmel egy jobb, minőségibb és boldogabb életet élhessenek.