fbpx

12 éve foglalkozom az alakformálással, miután 3 hónap alatt 20 kg-tól sikerült megszabadulnom. Nekem a Herbalife termékei segítettek. Akkor döntöttem el, hogy ha én meg tudom csinálni, akkor az iránymutatásommal, tanácsaimmal másnak is sikerülhet. Ez idő alatt nagyon sokan elérték a céljukat.  Akkor még shake-por, rosttabletta, multivitamin és esetleg kiegészítésképpen + fehérje adta meg azt a négyes fogatot, amivel dolgoztunk Persze mindig vannak kisebb nagyobb fennakadások, pl.: elindult a fogyás, aztán megállt, nem tudok annyit inni, amennyit kellene, – nagyon nehezek a délelőttök, vagy a délutániok, sajnos nincs elég kitartásom, születésnapi tortát kaptam, ehetek-e belőle, amikor hazaérek rám tör az éhség, mit tegyek…. és még sorolhatnám.

Ilyenkor felmerül a kérdés, amit nagyon tapintatosan, körül járva a témát és nem megforgatva a tőrt a szívében meg szoktam kérdezni: Érzelmi vagy fizikai éhséget érzel?

Persze elsőre ez így érthetetlennek tűnik. Mi van???  Aztán jobban belegondolva, lelkünk mélyére nézve, persze, hogy tudjuk a választ. Ha mégsem, segítek ezzel a néhány gondolattal megkülönböztetni e kettőt egymástól:

1. Az érzelmi evés általában hirtelen jön. Elkezdesz stresszelni, vagy feszültséget érezni és bumm, már eszel is valamit! A fizikai éhség viszont fokozatosan jelenik meg.

2. A stresszevés során általában olyan étel után sóvárogsz, ami édes, zsíros és nagyon is specifikus. Nem szimplán csokit akarsz enni, hanem egy szelet duplacsokis-krémes tortát. ( vagy egy egész üveg mogyorókrémet….nem magamról beszélek….ja, de.)

3. Ha a fizikai éhségedet kielégítetted, a gyomrod jelez, hogy eleget ettél, és abba is hagyod az evést. Ha azonban az érzelmek vezérelnek, könnyű figyelmen kívül hagyni gyomrod jelzéseit.

4. A stresszevés hirtelen feldobja a hangulatod, aztán rögtön át is csap szégyenérzetbe és bűnösség érzetbe. Fizikai éhség esetén nincs ez a negatív érzés.

Ezekből a tényekből láthatjuk, hogy a testünket mi magunk teremtjük a gondolkodásunkkal, a hitrendszereinkkel és bár ritkán figyelünk rá, a testünknek megvan a saját maga tudatossága. Tudja mire van szüksége, milyen ételre, milyen italra, stb és mindezt mikor és milyen mértékben, de ha nem vagyunk elég éberek ezekre a jelekre, akkor bizony jön az elégedetlenség önmagunkkal, a testünkkel.  Van az úgy, hogy nem voltál képes feldolgozni, elengedni érzelmi traumákat, a bántalmazásokat, érzelmi zsarolásokat, amelyeken keresztülmentél és amelyek bizony beépültek a testedbe és zsírpárnák formájában lerakódnak itt-ott.

Persze van számtalan más fogyókúrás módszer, de olyan, ami végigkísér ezen az egyáltalán nem könnyű úton, bíztat és vígasztal, veled örül, ha a mérleg, a centi és a zsírmérő készülék jó eredményt mutat, támogat és bátorít, az elég ritka. Mi Herbalife Nutrition tanácsadók ezért dolgozunk.. Akár stesszevő vagy, akár nem.

Farkas Évi

Farkas Évi

Munkám és hivatásom, hogy a test és a lélek harmóniáját megteremtsem és a hozzám fordulók a segítségemmel egy jobb, minőségibb és boldogabb életet élhessenek.